Met spoed jeugdhulp nodig buiten kantooruren? Neem dan contact op met Spoed voor Jeugd Drenthe via 0592 - 38 15 30. Alle overige informatie over hulpverlening vindt u op de pagina 'hulp nodig' 

Wat is er in de buurt te doen?

In de gemeentegids kun je de verenigingen in jouw dorp vinden. Binnen zo'n vereniging kun je actief worden, bijvoorbeeld met sporten of zingen. Maar er is ook vaak organisatorisch en ander werk te doen. Elk dorp heeft ook een dorpsvereniging waarin je actief kunt worden. En de grotere dorpen een dorpscentrum.

Senioren

Kijk voor informatie over sportieve activiteiten voor senioren op de Senioren Fitwijzer. Een papieren exemplaar kun je tijdens openingstijden afhalen op het gemeentehuis of telefonisch aanvragen bij de gemeente via 0592 - 266 662.Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Of of juist om een maatje vragen? Beide kan via vip@neienaober.nl.

Natuurlijk actief

Het is mogelijk dat je het mentaal moeilijk hebt gehad en de draad van het gewone leven weer op wilt pakken. Misschien kan het educatief activiteitencentrum Plaats de Wereld in Vries je daarbij helpen.

Daar kun je in een ontspannen sfeer aan workshops en andere activiteiten meedoen die met de natuur en natuurlijk leven te maken hebben. Denk aan vlechten met takken, ecoprinten, koken, kruiden-tuinieren, visleer looien, botanisch borduren, fermenteren enz.

Geen leuke activiteit voor jou?

Vind je echt geen activiteit die je leuk vindt, maar wil je wel meer samen doen? Neem dan contact op met het sociaal team van jouw dorp. Telefoon 0592 - 266 737. Een medewerker daarvan helpt je graag toch iets te vinden.