Met spoed jeugdhulp nodig buiten kantooruren? Neem dan contact op met Spoed voor Jeugd Drenthe via 0592 - 38 15 30. Alle overige informatie over hulpverlening vindt u op de pagina 'hulp nodig' 

Eenmalige energietoeslag lage inkomens

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden fors gestegen. Veel huishoudens in Nederland moeten hogere energierekeningen betalen. Het Rijk heeft besloten om alle huishoudens gedeeltelijk te compenseren. Daarnaast krijgen huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum een extra vergoeding via een eenmalige extra energietoeslag van € 1300,00. We werken er op dit moment hard aan om de energietoeslag voor de lage inkomens op korte termijn te kunnen uitkeren.

Direct de eenmalige energietoeslag aanvragen bij WPDA

Energietoeslag aanvragen

Per 10 mei 2022 is het voor alle huishoudens in Tynaarlo met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum mogelijk de eenmalige energietoeslag van € 1300,- aan te vragen. De eenmalige energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een zelfstandig huishouden, die door de stijgende prijzen voor energie te maken hebben met hogere energielasten.

Inwoners die in aanmerking denken te komen, kunnen via Werkplein Drentsche Aa deze toeslag aanvragen.

De bijdrage wordt zo spoedig mogelijk na toekenning overgemaakt.

Heeft u al € 200,- ontvangen?

Als u van WPDA een bijstandsuitkering ontvangt dan heeft u in april de eerste € 200,- ontvangen. Het resterende bedrag wordt door WPDA automatisch aan u uitgekeerd. U hoeft hier niets voor te doen.

Papieren aanvraag indienen

Als het u niet lukt om digitaal een aanvraag in te dienen dan kunt u contact opnemen met WPDA om te overleggen over het indienen van een papieren aanvraag. WPDA is bereikbaar op 0592 39 1600 van maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 – 13.00 uur.

Energiebelasting gaat omlaag

Voor alle huishoudens in Nederland wordt in 2022 de energiebelasting met ongeveer € 400,00 per huishouden verlaagd. Dit betekent dat u minder energiebelasting hoeft te betalen in 2022. Het afrekenen van deze belasting gaat via uw energieleverancier. U hoort van hen hoe en wanneer u dit voordeel krijgt.

Houdt u een betalingsprobleem?

Houdt u ook na het ontvangen van de eenmalige energietoeslag moeite om uw rekeningen te betalen? Probeer eerst zelf met uw eisers een betalingsregeling te treffen. Lukt dit niet? Neem dan contact op met eerste hulp bij geldzaken via ehbg@tynaarlo.nl of 0592 266 737.