Met spoed jeugdhulp nodig buiten kantooruren? Neem dan contact op met Spoed voor Jeugd Drenthe via 0592 - 38 15 30. Alle overige informatie over hulpverlening vindt u op de pagina 'hulp nodig' 

De cultuurcoaches

De gemeente Tynaarlo heeft twee cultuurcoaches: Gea Jonker en Frits Colenbrander. Wat doen ze? En belangrijker nog: wat kunnen ze voor jou betekenen?

“Als cultuurcoaches hebben we een aantal belangrijke opdrachten meegekregen”, legt Frits uit. “De eerste is het verbinden van culturele verenigingen en partijen die er al zijn. Er gebeurt zoveel moois in deze gemeente op cultureel gebied. Het zou fantastisch zijn als we dat meer aan elkaar kunnen verbinden en zichtbaar kunnen maken. Ten tweede willen we mensen die nu niet met cultuur in aanraking komen, daar nu wél kennis mee laten maken. We willen drempels wegnemen.”

 

Netwerkers

De cultuurcoaches zijn voor de inwoners van de gemeente hét aanspreekpunt op het gebied van culturele activiteiten en initiatieven. “En”, vult Gea aan, “wij willen vooral inwoners stimuleren en ondersteunen om zelf culturele activiteiten te organiseren. Bijvoorbeeld ook samen met buurtsportcoaches of de sociale teams. Heb je een leuk idee, laat het ons dan vooral weten! We gaan het niet vóór je organiseren, maar kunnen helpen met ons netwerk en onze contacten in de gemeente.”

Inspireren en ondersteunen

Gea en Frits zien er een uitdaging in om door middel van cultuur ook de inwoners van de gemeente Tynaarlo te bereiken die net dat steuntje in de rug kunnen gebruiken om weer mee te doen. “Wat we dus vooral willen doen”, vat Frits samen, “is inspireren en ondersteunen. En vanuit daar hopen we dat er heel veel bestaande initiatieven beter bekend worden en er veel mooie nieuwe activiteiten ontstaan, gewoon bij u om de hoek, die leuk zijn voor iedereen en waar iedereen aan deel kan nemen.”

 

Cultuur als smeermiddel

De cultuurcoaches zien cultuur als een ‘smeermiddel’. “Een ideaal middel om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Wie wordt er nou niet gelukkig van zingen, schilderen, muziek maken of beeldhouwen? Kortom, van cultuur. Samen kunnen we mensen bij elkaar brengen die dat allemaal leuk vinden. Een ideale manier om mensen te leren kennen en volop mee te doen in je eigen dorp.”

Contact

Heeft u een idee voor uw wijk of dorp dat u graag wilt delen? Heeft u een tip voor de cultuurcoaches of wilt u graag kennis met ze maken? Neem dan vooral contact met ze op!

Frits Colenbrander                                                                                         Telefoonnummer: 06 21 34 67 21                                                                                    E-mail f.colenbrander@tynaarlo.nl

Gea Jonker                                                                                                            Telefoonnummer 06 27 48 06 77                                                                                     E-mail g.jonker@tynaarlo.nl