Met spoed jeugdhulp nodig buiten kantooruren? Neem dan contact op met Spoed voor Jeugd Drenthe via 0592 - 38 15 30. Alle overige informatie over hulpverlening vindt u op de pagina 'hulp nodig' 

Aftrap Oldstars Walking Football met trainer van FC Groningen in Tynaarlo

Op dinsdag 20 september om 14.00 uur is de officiële start van het Walking Football bij voetbalveld SV in Tynaarlo. Samen met trainer Rik Liezenga van FC Groningen gaan 55-plussers op een verantwoorde manier en in aangepaste spelvorm voetballen. Wethouder Miguel Ririhena is hierbij aanwezig en opent het Walking Football. Afsluitend is er een borrel van 16.00 tot 17.00 uur.

Oldstars walking football is een initiatief van het ouderenfonds en de KNVB om ouderen laagdrempelig weer te laten voetballen. Het sociale aspect is daarbij belangrijk en daarom wordt er voorafgaand gezamenlijk een kop koffie gedronken.

Inwoners uit de gemeente leken het leuk om walking football te spelen. De buurtsportcoach heeft contact opgenomen met voetbalverenigingen in de gemeente om met hulp van een vrijwilliger van het ouderenfonds walking football op te zetten. FC Groningen in de maatschappij, S.V.T., V.A.K.O, FC Zuidlaren, VV Actief en S.V. Yde de Punt waren erg positief over dit initiatief en hebben dit gezamenlijk opgepakt.

Wilt u ook meedoen aan Walking Football? Deelname is gratis. Na het voetballen kunt u aansluiten bij een borrel van 16.00 tot 17.00 uur. U kunt zich opgeven voor het Walking Football door een mail te sturen naar voorzitter-voetbal@svtynaarlo.nl of te bellen naar 06-11297976.